Sådan skaber du stjernehygge på børneværelset - 4 gode råd

Børn har en fantastisk evne til at bruge deres fantasi, og det er vigtigt, at børnene får rum til at lade tankerne flyve. Det handler både om tid og ro, men også om de fysiske rum. Derfor er det oplagt, at dit barn får indrettet sit værelse dertil, når hun eller han er blevet gammel nok. Der findes ikke noget mere fantasifremkaldende end det uendelige univers. Samtidig kan en stjernehimmel virke beroligende og dermed gøre børneværelset søvnindbydende. Der findes masser af måder, hvorpå du kan skabe stjernehygge på dit barns værelse. Derfor bringer vi her 5 gode råd.

1 – Det er blevet nemt at dekorere væggene

Selvom det er et fint udgangspunkt for stjerneprojektet at have hvide vægge og lofter, er det også oplagt at dekorere væggene. Heldigvis behøver du ikke være en dygtig maler for at gøre væggene en del af det uendelige univers. Der findes masser af flotte klistermærker og vægtryk, som både er nemme at påmontere og fjerne igen. Du kan overveje, om det ikke ville være flot med en rumraket i høj fart, eller måske en satellit.

Derudover kan du også finde masser af flotte plakater samt plakatophæng og plakatrammer. Kunne det ikke se fantastisk ud med et stort billede af månen i en flot plakatramme?

2 – Sørg for ordentligt mørke

Det er måske ikke et kreativt råd, men vigtigt ikke desto mindre. Vi bor i et land, hvor aftenerne er meget lyse i sommerhalvåret. Især for dem som går meget tidligt i seng. Derfor har børneværelset brug for gode mørklægningsgardiner, hvis du vil skabe ægte stjernehygge på børneværelset. Det gode er selvfølgelig, at mørklægningsgardiner måske også kan hjælpe dit barn til bedre søvn generelt; så måske det er pengene værd af flere årsager.

3 – Gulvtæppe

Hvem siger, at barnet kigger op på stjernerne fra sit eget værelse? Hvorfor ikke lege, at man allerede befinder sig et sted ude i rummet? Det kan du sørge for ved at finde et gulvtæppe og dække gulvbrædderne til med den rødlige overflade på Mars eller måske månens ditto med et par små kratere.

4 – Selvlysende klistermærker i loftet

Med selvlysende stjerneklistermærker har du mulighed for at skabe din helt egen stjernehimmel. Det kan du enten gøre som et kreativt projekt, hvor du selv bestemmer, hvordan dit barns drømmeunivers skal se ud, men det er selvfølgelig også en mulighed, at forsøge at genskabe en autentisk himmelhvælving. Dette kan du eventuelt gøre sammen med dit barn og dermed benytte lejligheden til at fortælle om de forskellige stjernetegn og planeter. En anden smart ting ved de selvlysende klistermærker er, at de selvsagt ikke kræver strøm, men genbruger belysning fra solen og lamper.

5 – Benyt teknologien med en stjerneprojektor

Hvis løsningen med selvlysende klistermærker ikke passer til dig – enten fordi det er vanskeligt at genskabe stjernehimmelen præcist nok, eller fordi det er tidskrævende arbejde – kan du overveje en projektor. Der er mange muligheder inden for projektorer. Du kan vælge en projektor, der viser et mere abstrakt, drømmeagtigt univers, hvor flotte farver og spændende former er vægtet højest. Dette kan være et godt valg, hvis dit barn helst vil se, hvordan fjerne galakser kan se ud, og hvordan intet i princippet er umuligt, når det kommer til de ukendte dele af universet.

Der er dog også rig mulighed for at få en projektor, der på korrekt vis projekterer stjernehimmelen op i loftet på børneværelset. Dermed får du mulighed for at lære dit barn om vores galakse og naboplaneter. Og med timerfunktion kan du sørge for, at projektoren slukker, når først dit barn er faldet i søvn under stjernerne. Du kan finde en projektor ved at se her.

Menu
Top